V sobotu 10. prosince 2016 proběhlo v Přerově bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním hokejového utkání mezi tradičními rivaly – mužstvy HC Zubr Přerov a LHK Jestřábi Prostějov. Utkání se zúčastnilo celkem 2 860 diváků, z toho 210 fanoušků hostujícího týmu. Na veřejný pořádek v okolí stadionu, ale i na přístupových trasách dohlíželo více než sto policistů a strážníků městské policie.

Ještě před zahájením zápasu v 15:50 hodin policisté řešili dva přestupky fanoušků v prostoru podchodu vlakového nádraží. Dvadvacetiletý a čtyřiatřicetiletý muž neuposlechli opakované výzvy policistů a naopak jim aktivně bránili v činnosti.

Z toho důvodu proti nim policisté použili donucovací prostředky hmaty a pouta a v jednom případě donucovací prostředek taser. Jednání obou fanoušků jsou nyní řešena jako přestupky proti veřejnému pořádku. Při použití donucovacích prostředků nedošlo ke zranění osob ani ke škodám na majetku.

Po skončení zápasu policisté dohlédli na veřejný pořádek během přesunu hostujících fanoušků na vlakové nádraží. Při doprovodu fanoušků došlo k jednomu incidentu, který byl, jako přestupek proti veřejnému pořádku, vyřešen na místě uložením blokové pokuty ve výši 1 tisíc korun.

Foto: Jan Gebauer

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..