Městská policie v Přerově v rámci dotačního titulu Ministerstva vnitra ČR a finanční spoluúčasti města dokončila první etapu modernizace kamerového systému v Přerově.

Jedná se o I. etapu modernizace městského kamerového dohlížecího systému (MKDS). V této etapě byly zmodernizovány 3 kamerové body umístěné na nám. T. G. Masaryka, Žerotínově náměstí a Kojetínské ulici.

„Cílem modernizace je zefektivnit a zkvalitnit preventivní působení MKDS v oblastech se zvýšeným rizikem protiprávního jednání. Nové digitální kamerové body umožňují kvalitnější, rychlejší a efektivnější monitoring problematických oblastí a digitální záznamy jsou ve znatelně vyšší kvalitě, než byly u analogového záznamu,“ komentuje modernizaci manažerka prevence kriminality Dagmar Pavlíčková.

V návaznosti na efektivnější využití MDKS bylo v roce 2016 vytvořeno propojení Policie ČR do záznamového zařízení MDKS, což vede k možnosti vzdáleného přístupu Policie ČR do záznamů MDKS, a tím ke zrychlení a zefektivnění práce Policie ČR při odhalování pachatelů protiprávního jednání.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..