Komorní jarmárek s ručně výrobeným zbožím, vánoční punč a setkávání s přáteli. Taková byla třetí adventní neděle v Basecampu. Právě tady proběhl třetí ročník Adventního jarmarku.

„Říkali jsme si, že by bylo hezké uspořádat u nás na dvoře komorní jarmark s domácími výrobky. Lidé se tu setkávají v předvánočním čase, dávají si punč, a zároveň potěší oko rukodělnými výrobky,“ rozhlíží se po jarmarku organizátorka Lucie Petrová.

Mezi stánky se proplétají maminky s kočárky, děti, dospělí i senioři. Na pultech stánků si návštěvníci prohlíží ručně vyráběné šperky, perníčky, extra jamy, pamlsky pro zvířata nebo domácí kosmetiku. Většina z nich se octne pod stromečekem jako vánoční dárek.

„Těší nás, že jarmark rok od roku roste. Dnes je tu okolo 20 stánkařů, jsou to lidé, kteří mají vlastní výrobu, ať už to jsou pamlsky pro zvířata, ručně šité tašky, kosmetika, drátkované věci, šperky nebo něco dobrého na zub,“ dodává Lucie Petrová.

Před Vánocemi se můžete do Basecampu zastavit ještě na dvě zajímavé akce. 15. prosince to bude cestovatelské povídání o tajemství pyramid v Bosně a v sobotu 17. prosince ještě Přespolní jamování.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..