Dát prostor mladým přerovským hudebníkům a zpěvákům se rozhodli organizátoři Adventu na hradbách, který volně navazuje na úspěšné Hudební léto na hradbách. Žáci a učitelé přerovské Základní umělecké školy Bedřicha Kozánka a Sboru Gymnázia Jakuba Škody vystoupí na hradbách u Neptuna předposlední adventní neděli 11. prosince a poslední 18. prosince vždy od 14 hodin. Adventní koncerty na hradbách pořádají Nadační fond Blues nad Bečvou a Kulturní a informační služby města Přerova.

„Myšlenka uspořádat koncerty také v předvánočním čase nás napadla už v létě. K nápadu nás přivedla nečekaně velká popularita koncertů na hradbách a díky podpoře partnerů si Přerované mohou užít atmosféru hradeb i po dvě adventní neděle,“ řekl dramaturg festivalu Pavel Ondrůj.

V neděli 11. prosince se představí žáci kytarového oddělení ZUŠ Electric Strings pod vedením Bohdana Mrtvého, po nich vystoupí žáci z oddělení keyboardu ZUŠ pod vedením Jindřišky Kratochvílové a Karla Walty.

Poslední adventní neděle 18. prosince se ponese v duchu pěveckých sborů. Nejprve se předvede pěvecký sbor Vocantes ZUŠ pod vedením Michala Sabadáše a Stanislava Smočka, který vystřídá Sbor Gymnázia Jakuba Škody pod vedením Věry Oščádalové. Vstupné na koncerty je zdarma.

 

advent-hradby

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..