S problémy při projíždění městem se potýkají pracovníci Technických služeb města Přerova, kteří vyvážejí popelnice. Kvůli špatně zaparkovaným autům mají v poslední době potíže dostat se ke kontejnerovým stáním.

Až dosud praxe probíhala tak, že když se popeláři do některé z ulic nedostali, vrátili se později – až ze silnice zmizela „zavazející“ auta. Od prosince ale začne nová praxe.

Neprojedeme? Nevyvezeme

„Pokud řidiči zaparkují tak, že znemožní našim vozům průjezd, už se na místo vracet nebudeme a v daný den v dané lokalitě kontejnery prostě nevyvezeme. Apelujeme proto na řidiče, aby důsledně dodržovali minimálně 3metrovou šířku, kterou pro průjezd nezbytně potřebujeme,“ konstatoval jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Zdůraznil, že problém se týká zejména těchto ulic a lokalit: Trávník, Kosmákova, U rybníka, Vaňkova (dvůr), Alšova (dvůr), třída 17. listopadu, Bratrská (dvůr), Sokolská, Dvořákova, Osmek, Jilemnického, Nerudova, Na Odpoledni a Wurmova (dvůr).

Technické služby města Přerova mají pro svoz odpadů k dispozici 5 aut, které denně najezdí po městě v průměru 70 kilometrů.

„Pokud se musejí kvůli špatně zaparkovaným autům naši pracovníci vracet, najezdí více kilometrů – a tím se navyšují náklady na svoz,“ doplnil Bohumír Střelec.

Město navrhuje vozidla odtahovat

Na půdě radnice a technických služeb se v současné době mluví také o možnosti zřídit opět odtahovou službu, kterou už v minulosti Technické služby města Přerova provozovaly.

„Je nepřijatelné, aby nezodpovědnost některých řidičů prodražovala městu náklady na svoz odpadu. Technické služby jsou vybaveny vozidlem MAN a také plošinou na odtah, které lze využít k tomuto účelu. Reálně proto uvažujeme o tom, že bychom začátkem příštího roku službu na odtah vozidel, které brání provozu, obnovili, “ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..