Dnes v sobotu vyrazili pracovníci Technických služeb města Přerova na Jižní čtvrť. Jejich úkol byl jasný, porazit douglasku a převést ji na Náměstí T. G. M. Zde totiž bude po dobu vánočních svátku zdobit náměstí.

Zatímco místním obyvatelům se takovéto ranní probuzení příliš nelíbilo, pracovníci technických služeb se svého úkolu zhostili s vervou.  Na bezpečnost po celou dobu dohlížela městská policie, která do prostoru kácení nepouštěla dopravní vozidla. Zatímco samotné sražení stromu zabralo jen pár minut, opracování kmene a uvazování na vlečku trvalo téměř hodinu a půl.

Pak už se celý náklad dal do pohybu a vyrazil směr náměstí. Cesta byla poměrně komplikovaná, kvůli velikosti stromu se musely demontovat silniční ostrůvky a část trasy jel celý kolos v protisměru. Z tohoto důvodu bylo nutné uzavřít některé silnice, avšak po uzavírce Polní ulice nás Přerovany rozhodně nic nerozhází. Poté co strom dorazil na náměstí, už ho čekalo jen ukotvení do stojanu a zdobení.

Letos se vánoční strom dočká nového nasvícení v podobě hvězdiček v hodnotě 30 tisíc korun. Slavnostní rozsvícení bude tradičně první adventní neděli a to 27. listopadu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..