Jednu z největších modelových železnic v Čechách čeká v příštích letech stěhování. Klub železničních modelářů v Přerově, který ji provozuje, totiž rekonstruuje historické skladiště na přerovském nádraží. Model by sem měl přestěhovat v příštích dvou letech. Díky větším prostorám ho také čeká další rozšiřování.

Tam, kde se ve třicátých letech 20. století překládalo zboží z povozů a prvních aut na vlaky, dnes pomalu roste klubovna železničních modelářů. Budovu, která byla dlouho opuštěná a chátrala, klub modelářů koupil v loňském roce. Během příštích dvou let ji chce opravit a přemístit sem modelovou železnici.

Přestěhování 35m2 velkého modelu kolejiště bude mravenčí prací. Poslední výstava pro veřejnost, která by měla proběhnout ve starých prostorách na opačné straně přerovského nádraží, je naplánována na rok 2018. Modeláři počítají s roční pauzou, během které se bude model v nové klubovně „zabydlovat“.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá modelové kolejiště

Rekonstrukci, která vyjde na více než 5 milionů korun, financují modeláři z vlastních zdrojů. Uvítají tedy každou sponzorskou pomoc, ať už finanční nebo materiální. Více informací u Petra Sovadiny z Klubu železničních modelářů Přerov.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..