S první adventní nedělí přišla vánoční atmosféra i do Přerova. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí si nenechaly ujít tisíce Přerovanů. Vánoční atmosféru do města přinesl tradiční punč i dřevěný vyřezávaný betlém.

Vůně svařeného vína a vánoční melodie letos opět doprovázely slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v Přerově. V neděli 27. listopadu, na kterou dnes připadl první Advent, si Přerované odpočítali okamžik, kdy se na jedli douglasce rozstvítila vánoční světla.

Na náměstí návštěvníky svou nezaměnitelnou energií uvítala přerovská gospelová formace ADD Gospel.

Hned po jejich vystoupení přivítal Přerovany i primátor Vladimír Puchalský: „Vážení Přerováci, přeju vám klidný, přátelský čas Adventu a krásné Vánoce. Ať se vám splní vše, co si pod stromečkem přejete, mějte se krásně.“

Hned na to se na náměstí rozsvítila vánoční jedle.

„Letos je strom opravdu krásný. V minulých letech strom tak pěkně nazdobený nebyl,“ pochvalovala si paní Marie z Lověšic.

Vánoční program mezitím pokračoval dál křtem publikace Na Marku – příběh jednoho místa, která popisuje jedinečné objevy, které archeologové odkryli v lokalitě Na Marku.

Program na Náměstí TGM završila vizovická kapela Fleret. Řada lidí se však přesunula na Hroní náměstí, kde se za zvuků trubek Věžní hudby rozsvěcel vyřezávaný betlém.

Vánoční program v Přerově pokračuje po celý Advent koncerty a vystoupeními.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..