Pomoc seniorům, kteří doma upadli a nemohou se zvednout, jsou dezorientovaní nebo potřebují jinou pomoc, často poskytují strážníci Městské policie Přerov. Včera řešili také případ muže, který do Přerova přicestoval neznámo odkud a nevěděl, kde je.

Krátce před třiadvacátou hodinou nalezl strážník mimo službu ležícího starého muže, který byl zcela dezorientovaný, a proto přivolal motohlídku. Jednadevadesátiletý senior již špatně slyšel, takže komunikace s ním probíhala velmi hlasitě.

Syn tu před 50 lety sloužil na vojně

Starý pán byl zmatený, komunikoval velmi nesouvisle a vůbec netušil, v jakém městě se nachází, ani jak se sem dostal. Strážníci pomocí jeho osobních dokladů po delší době zjistili rodinné příslušníky a zajistili telefonní kontakt na syna, který žije v jiném městě.

„Syn byl velmi překvapený, kam se otec dostal a přislíbil, že si ho co nejdřív vyzvedne. Jak se nakonec ukázalo, vybral si senior naše město z toho důvodu, že zde před padesáti lety sloužil jeho syn na vojně. Krátce po půlnoci si rodina starého pána odvážela domů,“ uvedl k stiuaci zástupce ředitele městské policie Miroslav Komínek.

Uložit do postele nebo vytáhnout z vany

Třikrát vyjížděli v uplynulém týdnu strážníci na žádost o pomoc s nemohoucí osobou. V jednom případě oznámila starší žena, že její těžce nemocný manžel spadl z postele a ona ho není schopná sama uložit zpět. Jelikož se jedná o častou žádost, byla pro strážníky již rutina dostat muže zpět pod peřinu a za pár minut byli pryč.

I v druhém případě se jednalo o obdobnou žádost, tentokrát z bytu v centru města, kam vyjíždí na pomoc několikrát do měsíce. Ani v tomto případě nezabral transport nemohoucího muže do lůžka strážníkům déle než pár minut. Poslední případ byl složitější a zabral déle času. Dispečink přijal oznámení od ženy, že manžel její přítelkyně, u které je na návštěvě, uvázl ve vaně a není schopen se z ní dostat. I v tomto případě strážníci muže vyprostili.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..