Podzimní dny se zkracují a čím dál častěji se nad krajinou objevují podzimní mlhy. Nejvyšší čas zalézt pěkně do tepla s dobrou knížkou nebo filmem. Abyste si mohli domácí posezení trochu zútulnit, připravili jsme pro vás soutěž s Kazetem.

Karel Zejda se původně zabýval výrobou svršku pro boty. Poté v roce 1925 založil firmu zabývající se výrobou koženého zboží. Začal vyrábět kloboukové krabice, cestovní kufry, peněženky a dámské kabelky. V roce 1929 zakoupil část cukrovaru a postavil novou velmi moderní továrnu. V roce 1931 rozšířil produkci o výrobu umělé kůže a následně v roce 1934 o výrobu kovového kování kufrů a lepenky. Následovala výroba pro armádu jako námořnické kufry a pouzdra na dalekohledy. Výroba byla velmi dobře organizována a začínala se přibližovat pásové výrobě.

V roce 1948 byla firma znárodněna. Výroba byla zachována a dále rozšířena pod značkou KAZETO, národní podnik, který vyráběl stále stejný sortiment. V 60. letech začalo KAZETO vyrábět kufry z plastických kůží. Na základě poptávky byla v roce 1972 postavena nová hala na výrobu lepenky.

KAZETO bylo v provozu až do roku 1989, kdy byly vytvořeny podmínky pro restituci a majetek byl vrácen dědicům zakladatele firmy. V roce 1997 byla restituce ukončena založením společnosti KAZETO, spol. s r. o. Založená společnost navázala na tradici zakladatele a její produkce je zaměřena výrobu lepenkových výrobků. Vyrobené zboží je expedováno jak na domácí, tak v převážné míře na zahraniční trh. Dnes se výrobky KAZETO prodávají po celém světě.

O co hrajeme

  1. místo: Velká kulatá krabice z kolekce Leitner
  2. místo: Sada dvou sáčků Le Sac

Jak se zapojit do soutěže?

  • Odpovězte na soutěžní otázku: Ve které ulici má Kazeto v Přerově svou podnikovou prodejnu?
  • Odpovědi posílejte e-mailem na pitvchannel@gmail.com, jako předmět uveďte KAZETO, od 4. 10. do 10. 10. 2016 do 12 hodin.
  • Všechny správné odpovědi budou slosovány a budou vybráni dva výherci.
  • Výhry budou po dohodě s PiTV k vyzvednutí v podnikové prodejně KAZETO.

Kompletní pravidla soutěže najdete zde.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..