První září je v celé republice důležitým datem. Žáci středních a základních škol se vrací po prázdninách zpět do škol. Avšak pro některé děti byl dnešek úplně jiný, do svých lavic totiž zasedly vůbec poprvé.

Podle učitelky první třídy ZŠ Svisle Hany Krumpové je první třída velkou změnou nejen pro děti, ale i pro celé rodiny. „Přechod ze školky, kde mají spoustu hraček do strohé třídy by nebylo to pravé. Výzdoba tedy opravdu malinko připomíná školku, ale už je tu budou obklopovat i pomůcky, které potřebují ve škole.“ doplnila Lenka Macečková, která na ZŠ Svisle vyučuje také prvňáčky.

Aby si děti svůj velký den užily, připravily si pro ně paní učitelky ze ZŠ Svisle společně s paní vychovatelkou bohatý program. Po zhlédnutí hudebního vystoupení se děti odebraly konečně do svých tříd, kde se seznámily s ostatními spolužáky. Poprvé si tak vyzkoušely, jaké to je sedět v lavici, hlásit se a dávat pozor.

Podobně první školní den probíhal i na jiných přerovských školách. Na Základní škole U Tenisu měly děti sraz až v 9 hodin, aby malé školáky v jejich velký den nikdo nerušil. Po seznámení ve třídách pokračovaly prohlídkou družin, kde se děti setkaly i s paními vychovatelkami. Základní škola Trávník  letos otevírala 4 třídy prvňáčků. Program pro ně byl připraven na zahradě, kde děti společně se svými paními učitelkami vzpomínaly, jaké to bylo u zápisu.

Jediná škola která dnes zela prázdnotou byla Základní škola Za Mlýnem. Z důvodu oprav tu vyučování začíná až 8. září a děti si tak zatím mohou užívat ředitelské volno.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..