Plameny šlehající z okna jednoho z domů na náměstí probudily včera v noci Tovačovské obyvatele. Děsivou podívanou mezi 22 a 23 zachytili místní i na videu. Hasiči z Tovačova, Kojetína, Troubek a Dubu požár dostali pod kontrolu, na místě však zahynulo několik psů, koček a jeden papoušek.

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů ve středu 28. 9. 2016 v nočních hodinách zasahovaly u požáru v bytě víceúčelového objektu v Tovačově. Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotku požární stanice Kojetín, za následného zajištění dobrovolnými hasiči Tovačov, Troubky a Dub nad Moravou.

Původně ohlášený požár elektroinstalace po provedeném průzkumu hasiči překlasifikovali na požár nízké budovy se zasažením dvou místností. V době vzniku požáru se žádná z osob nenacházela uvnitř v hořících místnostech.

Bohužel při požáru došlo k udušení čtyř psů, tří koček a papouška. Během hasebních prací došlo k drobnému zranění dobrovolného hasiče (popálenina malého rozsahu), který byl ihned ošetřen kolegy na místě.

Zdroj: HZS ČR, Město Tovačov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..