V sobotu 3. září se na přerovském výstavišti uskutečnila už tradiční akce. Guláš Fest, který pořádala společnost Kulturní Přerov společně s 1. FC Viktorií, sem přilákal opět návštěvníky z Přerova i okolí. 

Letošní ročník, co se týče návštěvnosti nepatřil k těm nejlepším. Z původně dvaceti avizovaných stánkařů, také dorazila jen polovina, ale i přesto bylo o dobrou zábavu a především chutné jídlo postaráno. Dopoledne a přicházely spíše rodiny s dětmi, pro které tu byl připraven program v podání přerovských hasičů a policistů. Odpoledne a obzvláště na večer se pak areál výstaviště začal zaplňovat čím dál více. S tím však počítali i samotní pořadatelé a přizpůsobili tomu i celý doprovodný program akce.

Hlavním lákadlem akce však zůstaly ochutnávky gulášů. Návštěvníci mohli ochutnat tradiční hovězí guláše, ale velmi oblíbené byly také zvěřinové. Raritou byl ovocný guláš, který připravili členové spolku Predmostenzis. Byl uvařen z hrušek, jablek, švestek a vlašských oříšků vypěstovaných v Knejzlíkových sadech v Předmostí. Stromy, které jsou ve vlastnictví města jsou bohužel v zanedbaném stavu. Predmostenzis, ale do budoucna připravují obnovu a zpřístupnění sadů veřejnosti.

O králi mezi guláši rozhodovala šestičlenná porota, která posuzovala anonymní vzorky gulášů. Třetí místo obsadil Hostýnský guláš, který uvařil tým z Rusavy. Porotce zaujal neobvyklou chutí v které se mísily sladká povidla a škvarky. Na druhém místě skončil tým Jelen, který oslovil svým telecím gulášem. Pomyslnou korunu si odnesla Vinotéka na Předmostí. Ta letos vsadila na Vinný guláš s příměsí červeného vína.

 

 

Komentář

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..