Stojany na kola, které stojí před přerovským vlakovým nádražím, budou v prvních podzimních dnech demontovány a převezeny do skladu Technických služeb města Přerova.

Podle magistrátu je potřeba stojany odstranit, aby se dalo místo vyčistit. „Chceme vyčistit chodníky v místech, kam se běžně přes zaparkovaná kola nejde dostat,  opravit stojany a také vyřešit cyklovraky, které jsou před nádražím dlouhou dobu – některé možná i roky,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).

Majitele kol upozorní informační cedule

Před samotným odstraněním stojanů zajistí zástupci města informační kampaň, která bude cílit na majitele kol – cedule je včas upozorní, od kdy tam nemají mít zaparkované kolo a proč. „Kola, která tam i přes upozornění zůstanou, budou převezena do areálu technických služeb. Tam si je majitelé budou moci vyzvednout,“ doplnil náměstek Měřínský. Stojany se vrátí zpět na své místo až příští rok na jaře.  Zástupci města si od tohoto kroku slibují mimo úpravy přednádražního prostoru také  „vyčištění“ čtvrti od kol, které jsou uzamčeny ve stojanech – aniž by se k nim někdo hlásil.

Zdroj: Město Přerov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..