Bojové umění nejsou jen techniky. Je to i osobní rozvoj ve všech směrech. Tradiční bojová umění, mezi které Agatsu Ryu Ju Jutsu patří, vedou jedince k rozvoji osobnosti. Klade se důraz na čestnost, úctu, loajalitu a spravedlnost. Cílem správně praktikovaného bojového umění není řešit konflikty silou, ale rozumem. Škola bojového umění teď přijímá začátečníky, a to od 6 let napříč všemi věkovými kategoriemi.

Co je Ju Jutsu

Agatsu Ryu je škola bojového umění vyučující japonské bojové umění v Přerově. Ju Jutsu (čti „džú džucu“) vzniklo již v 9. století, přesto je to i dnes nejpraktičtější bojové umění na světě. Cvičenci Ju Jutsu se učí techniky v postoji i na zemi. Například páky, lámání, hody, porazy, údery, kopy a mnoho dalšího. Vždy s maximálním využitím síly (útoku) protivníka. Cvičení se zbraněmi je v Ju Jutsu samozřejmostí.

Je třeba dále zmínit, že přerovská škola patří mezi jednu z mála škol, která se věnuje tradičnímu Ju Jutsu. To znamená, že se studenti učí všechny dostupné techniky bez omezení. V Ju Jutsu se nezávodí – to vzhledem k technikám prováděným ani není možné. Ju Jutsu je vhodné pro muže i ženy a to takřka bez omezení věku.

Bojové umění, ze kterého vznikla další

Ju Jutsu je často zaměňováno za Jiu Jitsu („džiu džicu“), se kterým má ale pramálo společného. Jiu Jitsu je zpravidla závodní záležitost a navíc se nejedná o bojové umění, ale sebeobranu. Oproti Ju Jutsu obsahuje Jiu Jitsu jen zlomek technik. O tom, jak je Ju Jutsu efektivní svědčí i fakt, že z něj vznikla další bojová umění a sporty (např. judo, aikido, MMA, krav-maga apod.). V Agatsu Ryu vyučujeme výhradně Ju Jutsu v jeho původní podobě. Vzhledem k rozsáhlosti technik a studia tohoto bojového umění není v našich silách vyučovat další styly.

V Přerově škola cvičí od roku 2000. V současné době má vlastní prostory na ulici Velká Dlážka 527/6 (vchod z ulice Kopaniny; 2. patro). Všichni učitelé jsou akreditovaní k výuce bojového umění, někteří i sebeobrany.

Studenti jsou rozdělení podle zkušeností

Studenti jsou v Agatsu Ryu rozděleni do třech skupin na začátečníky, středně pokročilé a pokročilé. Podle toho je také uzpůsoben program s důrazem na kvalitu výuky jednotlivých částí, které jsou důležité pro postupný a kvalitní rozvoj skupiny. V současné době máme dvě skupiny začátečníků – zájemce si tak může vybrat ze dvou možností cvičení – pondělí a středa (16:30-17:30) nebo úterý a pátek (19:30-20:30).

Škola přijímá děti od 6 let a všechny další věkové kategorie. Celý rozvrh naleznete nawebu školy.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..