Přijít k penězům a vyřešit tak svou zoufalou finanční situaci se pokusili muž a žena z Přerovska. Oba si sjednali půjčky a záměrně zamlčeli, že dohromady dluží už téměř 700 tisíc korun.

Muž zamlčel 300 tisícový dluh

Dne 30. června 2016 docílil sedmačtyřicetiletý muž z Přerovska uzavření smlouvy o půjčce 20 tisíc korun se společností poskytující finanční služby. Během sjednávání půjčky však muž uvedl nepravdivé údaje, zejména o své bezdlužnosti. Toto uvedl, přestože v té době měl dluh již téměř 300 tisíc korun u sedmi věřitelů a věděl, že své závazky nebude schopen splatit.

Necelý měsíc po uzavření této smlouvy pak zaslal ke Krajskému soudu v Ostravě návrh na povolení oddlužení. V současnosti je pro své jednání podezřelý ze spáchání přečinu podvod, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Povedená spolubydlící

Ze stejného přečinu je podezřelá i čtyřiatřicetiletá spolubydlící podezřelého muže, která se stejnou společností uzavřela smlouvu o půjčce ve výši 8 tisíc korun jen o tři dny dříve, tedy 27. června 2016. Také ona před společností záměrně zamlčela výši svých závazků u osmi věřitelů, která v té době byla téměř 380 tisíc korun. Žena návrh na povolení oddlužení ke Krajskému soudu v Ostravě zaslala dne 28. července 2016.

Zdroj: PČR

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..