Už počtvrté se v Přerově sejdou lidé dříve narození na akci zvané „Senior symposium“. Ta se uskuteční až v úterý 4. října, ale vstupenky pro čtyři sta padesát zájemců budou zdarma k dostání už od 29. srpna. Symposium se tradičně koná ve velkém sále Městského domu a má přinést lidem nejen poučení, ale i zábavu.
Dopolední program bude probíhat od devíti hodin ráno do dvanácti v malém sále a přilehlých prostorách Městského domu, kde budou rozmístěny stánky firem, zdravotnických a neziskových organizací.

V rámci těchto prezentací mohou zájemci třeba ochutnat zdravé potraviny, nechat si zdarma přeměřit krevní tlak, tělesný tuk, cukr nebo kvalitu zraku, ale také získat bohaté informace o nabídce služeb pro seniory v regionu,“ uvedla Marta Šintáková z odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu.

Odpolední program, který startuje v jednu hodinu odpoledne a potrvá do šesti hodin,  je pak určený jen pro seniory s platnou vstupenkou. V pětihodinovém bloku se v zajímavých přednáškách vystřídají zdravotníci a další odborníci, kteří se starají o seniory a zajímají se o jejich aktivní život. Jednotlivé bloky zpestří vystoupení dětí z přerovských škol a o zábavu se postará také seniorská taneční skupina Druhý dech, jejíž členové si připravili pásmo „Pomáda po 50 letech“.  Pódium Měšťáku bude patřit také souboru Hanák a v závěru vystoupí známá česká zpěvačka Lenka Filipová.
Senioři, kteří se chtějí akce zúčastnit, si mohou vyzvednout lístek na odboru sociálních věcí a školství u Hany Štěpánové (Smetanova 7, kancelář 113).

Vstupenky si mohou rezervovat také na čísle 581 268 761.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..