Měla to být banální oprava chodníků, která měla trvat sedm kalendářních dní a přijít městskou kasu na čtyři sta padesát tisíc korun. Místo toho se rekonstrukce v přerovské ulici Vsadsko prodlouží až o šest týdnů a možná i mírně prodraží. Po vybroušení vrchní asfaltové vrstvy stávající plochy pro chodce bylo totiž zjištěno, že se podloží nebezpečně propadá. Propady jsou zjevné především u kanalizačních přípojek z blízkých rodinných domů.

„Oprava začala 12. srpna a nové chodníky měli lidé užívat už o týden později. Obrusná vrstva z asfaltu měla být podle plánů odstraněna a nahrazena novou živičnou vrstvou. Když jsme zjistili, že se plocha propadá – a to zejména v místech uložení inženýrských sítí – museli jsme už 16. srpna stavbu dočasně zastavit,“ informovala Hedvika Hubáčková z odboru majetku přerovského magistrátu. Chodník je v blízkosti rodinných domů a právě kanalizační přípojky jsou podle odborníků ve špatném stavu. „Bylo dohodnuto, že v pondělí 22. srpna provede firma Vodovody a kanalizace Přerov pročištění těchto přípojek a zaplatíme i kamerový monitoring, abychom měli představu, v jakém stavu je potrubí,“ doplnil náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO). Zástupci města jednají také se správci inženýrských sítí, kterých se stavba dotýká.

Chodník v délce 265 metrů teď zůstane dalších pár týdnů uzavřen. Jakmile bude vyjasněn technický stav podloží a přípojek, budou zpět povoláni dělníci – jestli ovšem začnou pokládat plánovanou živičnou vrstvu, nebo klasickou dlažbu, ještě není rozhodnuto. Jasné je ale to, že dříve než koncem září se po novém chodníku nikdo z chodců neprojde.

„Už vloni jsme takto opravovali chodník na druhé straně této silnice, tam jsme ale na problém nenarazili. Nečekali jsme ho ani tady. Obyvatele rodinných domů jsme o situaci už informovali. Chápeme, že je pro ně nepříjemné mít před domem delší dobu staveniště,“ řekla závěrem Hedvika Hubáčková.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..