Kuriózní důvod pro volání na tísňovou linku uvedl mladík, který v sobotu ohlásil na tísňovou linku, že v Tovačově je nastražena bomba. Myslel si totiž, že ho policisté, kteří na místo přijedou, odvezou k výkonu trestu, na který měl nastoupit.

V sobotu krátce před 20:00 hodinou volal na tísňovou linku 158 neznámý muž a oznámil, že v Tovačově na Masarykově ulici je ve sklepě domu umístěna v plynovém potrubí bomba, kterou tam, dle jeho tvrzení, měli dát příznivci hnutí skinhead.

Policisté začali případ ihned prověřovat, zjistili, že uvedená adresa neexistuje a že tuto informaci zavolal na linku 24letý mladík z malé obce na Kojetínsku. Po jeho kontaktování se podezřelý přiznal, že nebylo jeho cílem šířit poplašnou zprávu, ale jako důvod uvedl, aby k němu domů přijela policejní hlídka a odvezla ho do výkonu trestu odnětí svobody, protože očekává nástup do vězení a myslel si, že je v pátrání.

Provedenou dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1,26 promile v dechu. Muž byl zadržen a byl převezen na záchytku do Kroměříže k vystřízlivění, protože měl v úmyslu ve svém jednání pokračovat.

Zdroj: PČR

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..