O víkendu bude přerovská rokle hostit Mistrovství Evropy v autocrossu. Tento prestižní závod se zde jezdí nepřetržitě od roku 1998 a každoročně se těší oblibě nejen tuzemských, ale i zahraničních návštěvníků.

Závodníci se představí ve všech evropských třídách, kterými jsou Junior Buggy, Touring Autokros, Super Buggy a Buggy 1600. Pořadatelé počítají s účastí téměř 80 závodníků, mezi kterými nebude chybět evropská špička. Letos situace pro pořadatele nebyla nikterak příznivá. Kvůli špatnému počasí, začnou upravovat trať až v pátek, avšak samotný závod by měl proběhnout bez komplikací.

Návštěvníci se mají zajisté na co těšit

Program začíná v sobotu 13. srpna v 9.30 volným tréninkem, v 11.30 pak pokračují již tréninky měřené. Tentýž den v 15.30 by měly začít souboje v prvních rozjížďkách všech divizí. Závody budou pokračovat v neděli a to druhou sérií rozjížděk. V 11.00 proběhne slavností představení závodníků na které budou navazovat rozjížďky, které určí postavení jezdců ve finálových a semifinálových jízdách. Finále vypukne v 15.00 a po skončení každé z jízd budou předány věnce  vítězům jednotlivých kategorií.

Nejasná budoucnost

Mistrovství Evropy však není poslední letošní akcí pořádanou na rokli. Na konci srpna se můžete těšit na Hobby autocross a v září pak na běžecký závod Extreme race. I přes oblibu návštěvníků, není osud rokle zatím zcela jasný. Podmínky provozu Přerovské rokle chtějí radní zpřísnit formou dodatku ke smlouvě o výpůjčce, kterou mají uzavřenou s Auto Klubem Přerov. Vedla je k tomu petice a oznámení obyvatel Čekyně, jež dlouhodobě obtěžuje prach ze sportovního areálu. Celý problém by podle předsedy Auto Klubu vyřešila závlaha, na kterou se však zatím nepodařilo získat finanční prostředky. O budoucnosti rokle zatím tak probíhají jednání.

330_prerovme

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..