V přerovské porodnici se za první pololetí letošního roku narodilo více než 400 dětí. To je o 39 více než ve stejném období v roce 2015. Mezi novorozenci bylo 227 chlapců, 186 děvčat a zatím žádná dvojčátka.

Oddělení příjmá rodičky nejen z Přerova

Primářka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Přerov Jarmila Repovská předpokládá, že porodnost na konci roku bude zhruba stejná, jako roky předešlé a počet novorozenců se bude pohybovat okolo 800. Maminky do porodnice přijíždějí nejen z Přerova a těsného okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Kroměříže, Rožnova pod Radhoštěm, Luhačovic. Rodit zde ale letos přijela například také maminka z Bruntálu.

Zařízení je otevřeno i alternativním metodám porodu

Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují i přirozený porod, který je mezi rodičkami stále oblíbenější. Podle slov primářky Repovské je zařízení otevřeno i alternativním metodám porodu. Je však vhodné, aby rodička své plány předem prokonzultovala s personálem nemocnice.

Porodnice umožňuje navštěvovat i kurzy pro maminky

Porodnice nabízí i speciální semináře pro budoucí maminky. Zde se mohou dozvědět důležité informace nejen o těhotenství a porodu, ale i o celém mateřství. Téma kurzů není předem stanoveno. Jsou vždy přizpůsobeny tomu, co maminky aktuálně zajímá. Není nutné se předem registrovat, je pouze vhodné se telefonicky ujistit, jestli se hodina uskuteční. Přednášky probíhají každý čtvrtek ve 14.00 v budově porodnice a jejich cena je symbolických 40Kč.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..