Celkem 413 dětí, tedy o 39 více než ve stejném období v roce 2015, se v prvním pololetí letošního roku narodilo v Nemocnici Přerov, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 227 chlapců, 186 děvčat a zatím žádná dvojčátka.

Nejplodnějším měsíce byl v přerovské porodnici zatím červen se 77 porody, nejméně práce měli zdravotníci naopak v březnu, kdy zde přijelo rodit 61 maminek. Novopečení rodiče volí pro své potomky především tradiční česká jména. „Mezi holčičkami převažovaly Elišky, Terezky, Adélky, Nelinky a Natálky. Mezi nejčastější chlapecká jména patřil Lukáš, Filip, Jakub, Jan, Petr a Matyáš,“ prozradila Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice Přerov.

Někteří rodiče se však rozhodli své děti pojmenovat vskutku netradičně, a tak v přerovské nemocnici přišel na svět například také malý Zoltán, Sebastien, Florentýna, Tea, Timea, Nikita nebo Johann.

Maminky do přerovské porodnice přijíždějí nejen z Přerova a těsného okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Kroměříže, Rožnova pod Radhoštěm, Luhačovic. Rodit zde ale letos přijela například také maminka z Bruntálu.

Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..