Přes Přerovsko prochází vydatné bouřkové srážky. V tuto chvíli evidují hasiči na čtyři desítky událostí – v Lipníku nad Bečvou a v okolí odčerpávají vodu ze zatopených sklepů, je zde také spousta popadaných stromů. Hasiči řeší také pročišťování ucpaných kanalizací a odstraňují bahno z komunikací a naplaveniny.

V tuto chvíli Přerovskem prochází další vlna vydatných srážek, v nasazení jsou prakticky všechny profesionální i dobrovolné jednotky ze širokého okolí. Další z řady výjezdů jsou také v Přerově a Hranicích, taktéž v okolí obou zmiňovaných měst.

Nejvíce postižený byl Přerov, Lipník a Hranice

Nejvíce výjezdů zaznamenali hasiči v Lipníku nad Bečvou, v Přerově a Hranicích. Nemálo podobných výjezdů pak řešili hasiči v okolí zmiňovaných měst. Během chvíle na Přerovsku napršelo větší množství srážek. Kanalizace dle očitých svědků nápor vody nezvládla a místní potůčky se během chvíle rozvodnily do okolních domů. Na více místech v Lipníku nad Bečvou byly vystavěny zábrany z pytlů s pískem.

Pomocí plovoucích čerpadel jednotky postupně odčerpávaly vodu ve sklepeních, někde voda dosahovala i metrových výšek. Naplaveniny z polí také ucpávaly kanalizační vpusti. Hasiči během zásahů taktéž prováděli odstranění spadených stromů či větších větví na komunikace. V Jindřichově na Přerovsku hasiči zajišťovali poškozenou střechu. Celkový počet výjezdů se doposud vyšplhal již k šesté desítce událostí spojených s vydatnými srážkami.

Situace v Lipníku nad Bečvou a dalších obcích

Zdroj: HZSČR OL,

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..