Kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování z Přerova ve spolupráci s kolegy z krajské olomoucké kriminálky a zásahovou jednotkou krajského ředitelství PČR Moravskoslezského kraje začátkem června zadrželi osoby, které se zabývají prodejem nelegálních návykových látek.

 Při realizaci, která proběhla 4. června, byly zadrženy celkem 4 osoby, z toho dva byli cizí státní příslušníci. Dvěma bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Mladé dealerce hrozí pětiletý trest

Jako první byla zadržena mladá 21letá dívka s o deset let starším mužem v prostoru čekyňského kopce, kteří se nacházeli ve vozidle a jeli směrem od Přerova na Olomouc. Proti muži musely být použity donucovací prostředky, protože odmítal po výzvě policistů opustit vozidlo. Oba byli převezeni na policejní stanici, kde s nimi byly provedeny nezbytné úkony. Během prověřování trestné činnosti, které započalo počátkem letošního roku, bylo zjištěno, že dívka i přes svůj nízký věk prodávala nebo zdarma předávala za různé protislužby pervitin a marihuanu v minimálně 84 případech a to již od roku 2014 na území Olomouckého kraje, zejména v Přerově a Olomouci. Žena byla obviněna z výše uvedeného trestného činu a ještě z dalších dvou trestných činů. Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, protože řídila vozidlo i přes vyslovený zákaz, který jí stanovil olomoucký okresní soud a z trestného činu podílnictví, protože zakoupila a řídila vozidlo, o kterém věděla, že pochází z trestné činnosti, neboť bylo kradené. V rámci rozpracování její drogové činnosti byly zjištěny poznatky k další trestné činnosti majetkového charakteru, kterými se policisté v současné době zabývají. Oba pak byli ze zadržení propuštěni na svobodu. Za uvedené jednání hrozí dívce až pětiletý trest odnětí svobody.

Dealeři pervitinu z ciziny

Další zadržení byli ten samý den i dva muži ve věku 49 a 50 let, cizí státní příslušníci, kteří skončili v rukou policistů v Přerově v bytě na ulici Kramářova. Pak byli eskortováni na policejní služebnu, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony. Také činnost mladšího z nich byla kriminalisty monitorována již od počátku roku a během shromažďování důkazních materiálů bylo zjištěno, že od roku 2014 až do svého zadržení prodával nebo zdarma předával pervitin a to minimálně ve 400 případech za různé částky a to zejména v Přerově, Mohelnici, Olomouci a dalších místech v kraji. Tento muž nebyl obviněn pouze z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ale také z trestného činu vydírání, neboť opakovaně kontaktoval svoji bývalou družku a požadoval po ní, aby se k němu vrátila. Pokud to neudělá tak jí a její rodině vyhrožoval zabitím. Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Za distribuci drog mu hrozí odnětí svobody v trvání od dvou do deseti let. Druhý muž byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu.

 Při realizaci obou případů bylo zajištěno určité množství pervitinu a marihuany a další důkazní materiál ke zkoumání. Během prověřování trestné činnosti obou obviněných pachatelů byl procesně zadokumentován prodej půl kilogramu pervitinu, který skončil u koncových uživatelů.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..