Doutisícový Brodek o víkendu oživil festival Život je, který sem přivezl desítku kapel, přednášky, workshopy, studentské filmy i divadlo. Na hřišti i v Sokolovně se bavilo na dvě stovky návštěvíků, kteří si přišli užít život.

Festival, který se v Brodku u Přerova konal už podruhé, odstartovaly páteční přednášky v místní sokolovně. O tom, jak žít život naplno tu povídal triatlonista Jakub Navrátil, nevidomý hudebník Martin Svátek, divadelnice Martina Čurdová nebo Jana Holčapková, která svůj život zasvětila dobrovolnictví. Večerní atmosféru pak dokreslilo letní kino, kde své nejnovější krátké filmy představili studenti zlínské univerzity.

V sobotním horku se festival přesunul na hřiště, kde od rána probíhaly divadelní workoshopy a koncerty. “Je tu dneska sice hrozné vedro, ale atmosféra festivalu je skvělá. Líbí se mi navíc, že se tu prodává poctivé jídlo a pití, ne jen smažené nudle a pivo,” usmívá se ve stínu návštěvnice Lucie a upíjí z kelímku točeného cideru.

Před ní se na pódiu střídají violoncellistky Four Roses s vokalistkami z dívčí kapely Tutti Voci, které publikum rozjíždí v rytmu swingu. Po nic návštěvníky čekají ještě oblíbení D. U. B., reggae zpěvák Messenjah nebo kapela Třetí dáma. Ostatně hudební program tu pokračoval až do ranních hodin.

“Festival by měl lidem připomenout, že mohou žít svůj život naplno. Proto tu je spousta inspirativních lidí, kteří svůj život změnili a živí se tím, co je baví. Nebo třeba dělají skvělou hudbu jen tak pro radost. Pokud odtud alespoň jeden člověk pojede s inspirací, bude mi to stačit,” směje se organizátorka Andrea Fleissigová. A kolem to vypadá, že takových lidí bude víc.

Festival Život je v Brodku u Přerova navštívilo na dvě stovky lidí. Čekalo je divadlo, kapely, filmy a přednášky, vyzkoušet si mohli výrobu lapačů snů nebo divadelní improvizaci. Díky festivalu tak jedinečně ožila brodecká sokolovna, v příštím roce by organizátoři rádi navázali už třetím ročníkem.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..