Z pivnice v kině Hvězda by v budoucnu měla být dětská knihovna. Uvažovat o novém využití prostor město začalo s končící nájemní smlouvou současného provozovatele. Svou oblíbenou hospůdku vša štamgasti brání. Petici za její zachování podepsalo přes 200 lidí.

Kulturní a společenské centrum. To by z budouvy současného kina chtělo město vytvořit v následujících letech. Pivnice v jeho prostorách by proto měla ustoupit a po rekonstrukci sloužit jako oddělení dětské knihovny. Podle Daniely Novotné  z kanceláře primátora se tak bude prostor lépe hodit k plánované podobě kina.

„Čeká nás zateplení, výměna oken a výměna klimatizace celého kina. Součástí objektu je i byt, který bychom chtěli využít také jakou součást dětské knihovny. Z kina bychom rádi udělali kulturně společenské centrum, které se bude doplňovat s budovanou nákupní galerií,“ popisuje potřebné kroky Novotná.

Petici podepsalo 221 osob

Zásadní nesouhlas s chystaným záměrem města však vyjádřili návštěvníci hospůdky. V petici, kterou doručili na magistrát odmítají, aby hlavním argumentem bylo tvrzení, že restaurace je vedle kina, které navštěvují děti a že v Přerově není moderní městská knihovna. „Chceme podotknout, že v restauraci nejsou výherní automaty, nehraje zde živá ani reprodukovaná hudba a problémy s rušením nočního klidu tu nikdy nebyly,“ stojí v petici.

V petici je také podnik přirovnáván k zaniklé restauraci v Komuně, která byla zbourána v roce 2007. „Zrušení hospůdly by pro nás, jako občany Přerova znamenalo citelný zásah do našeho společenského života.“

Rozhodnutí padne v řádu měsíců

O tom, zda v prostorách bude nadále restaurační zařízení nebo jestli se prostor začne proměňovat v dětskou knihovnu, se rozhodne během následujících měsíců. Přesné datum zatím není stanoveno. Radní by tu raději viděli kulturní centrum, místní štamgasti tvrdí, že bez hospůdky u kina bude jejich společenský život o hodně chudší.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..