V úterý 14. června 2016, před patnáctou hodinou, došlo v ulici 28. října v Lipníku nad Bečvou k vážné dopravní nehodě cyklistky. Šestašedesátiletá žena jela na jízdním kole kolem vozidel zaparkovaných při pravé krajnici. Při projíždění kolem osobního automobilu značky Škoda, náhle těsně před poškozenou řidička vozidla otevřela dveře. Cyklistka již na překážku nestihla zareagovat a do otevřených dveří narazila a následně upadla na komunikaci.

Po dopravní nehodě spolu obě ženy krátce komunikovaly. Následně poškozená žena navštívila blízkou ordinaci obvodního lékaře, který po prvotním ošetření zajistil převezení ženy k vyšetření do přerovské nemocnice. Tam bylo zranění klasifikováno jako těžké. Následně byla věc oznámena policistům. Policisté provedeným šetřením vypátrali podezřelou řidičku automobilu. Alkohol byl u obou účastnic dopravní nehody vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 600 korun.

Příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem pokračujícího policejního vyšetřování. Jednapadesátiletá řidička automobilu škoda je podezřelá ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo zákaz činnosti.

Zdroj: Policie ČR

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..