Střední škola gastronomie a služeb se letos poprvé zúčastní gastronomického festivalu Garden Food Festival v Olomouci. Své kuchařské umění tu bude prezentovat tříchodovým menu. Mezi vyhlášenými restauracemi a kuchařskými školami z celého kraje tak budou jediní zástupci z Přerova.

Tříchodové menu připravili speciálně pro Food Festival

V Olomouci se škola představí s tříchodovým menu, které zahrnuje tradiční nádivku i nové úpravy pokrmů. Návštěvníci si mohou vybrat z těchto degustačních jídel:

  • Kotletka z mladého selátka dokřupava pečená, doplněná karamelizovanou karotkou „Eminencier“, hrachovými lusky a podávaná s tradiční žemlovou nádivkou
  • Žluťoučké kuřecí prsíčko „suprême“ pečené na lesním medu, servírované se salátkem „Tabouleh“
  • Domácí tvarohové taštičky plněné voňavými hruškovými povidly, sypané praženou strouhanou houstičkou nebo skořicovým cukrem, zjemněné máslovým přelivem

Chřestové speciality v Přerově

Hned po Garden Food Festivalu si můžete do restaurace Bečva, která pod školu patří, zajít na chřestové speciality. V nabídce budou 17. a 18. května 2016 různé úpravy této jarní lahůdky. Chybět mezi nimi nebude chřestový krém, filírovaná panenka s chřestovým ragú nebo chřest s hráškovými lívanci přelitý bylinkovým sabayon.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..