Nad očekávání vydařené bylo 1. kolo KP družstev přípravek! Na Yettiho Summer Games zajížděly vycházející hvězdy přerovské atletiky ve čtvrtek 19. května do Šumperka.

První kolo krajského přeboru přípravek jako již tradičně začínalo štafetami dívek. Obě naše štafety startovaly hned v prvním běhu – štafeta A rozběh s přehledem vyhrála (38,72 s), nakonec to však stačilo jen na páté místo. Béčko se umístilo na 18. příčce (42,57 s). Průběh štafety hochů byl mnohem dramatičtější. V prvním běhu finišovaly hned tři štafety během 5 setin sekundy. Cílová kamera nakonec rozlouskla pořadí následovně: 1. AK Olomouc (38,54 s), 2. SK Přerov (38,58 s) a 3. AK Šternberk (38,59 s). Druhé místo a devět bodů pro družstvo, skvělý začátek! Ani trošku zle si nevedlo ani béčko, které příjemně překvapilo pátým místem (39,64 s). Céčko na body bohužel těsně nedosáhlo a muselo se spokojit s 13. pozicí (41,33 s).

Složení štafet:

  • DĚVČATA „A“ – Alice Drozdová, Tereza Novotná, Sandra Králíková, Klára Indráková
  • DĚVČATA „B“ – Barbora Železná, Sára Tomášková, Klára Smítalová, Gabriela Škrabalová
  • HOŠI „A“ – Samuel Punge, David Hastík, Matěj Pěček, Vojtěch Karlík
  • HOŠI „B“ – Karel Zdražil, Jan Dýmal, Josef Němec, Filip Šenk
  • HOŠI „C“ – Ondřej Skácel, Dalibor Nezhyba, Ondřej Konečný, Lukáš Hanzelka

Stupně vítězů nejen ve štafetách

Po štafetách už se vše rozeběhlo na plné obrátky. Míček, hod medicinbalem a skok z místa probíhaly průběžně a jak si kdo vystál frontu, tak soutěžil. Za hotové vytrvalostní disciplíny by se ale daly označit skok do dálky i běh na 60 m, ve kterých se sešlo několik desítek startujících (v dálce děvčat to bylo např. 56). Ani dlouhé čekání mezi pokusy nemělo vliv na vynikající výkony našich borců a borek. V dálce hochů se na stupně vítězů prosadili hned dva – zvítězil David Hastík ve výborném osobním rekordu 390 cm. Třetí Josef Němec skočil jen o 4 cm méně (rovněž OR). Na dohled bodů se umístili Karel Zdražil (363 cm / 12.), Samuel Punge (354 cm / 13.) a Vojtěch Karlík (351 cm / 15.). Zdražil s Karlíkem si navíc utvořili osobní rekord a Punge za ním zůstal jen o 1 cm.

Na úspěšnou dálku kluků navázala také děvčata. Gabriela Škrabalová doplachtila pro zlatou medaili a v osobním rekordu 420 cm zaostala o pouhých 6 cm za přerovským rekordem své trenérky Ivany Kolomazníkové. O několik decimetrů se zlepšila také Klára Chmelařová (385 cm) a bodovala pátým místem. Veliké zlepšení prokázala také Tereza Novotná. Jejích 370 cm znamenalo trochu smolné 12. místo – děvčata na 9. až 12. místě totiž shodně skočila nejvíce 370 cm, a tak o jejich pořadí rozhodovaly druhé (a příp. i třetí pokusy), které měla naše závodnice bohužel nejkratší z těchto čtyřech děvčat.

V běhu na 60 m jsme mezi hochy tentokrát neměli žádné zastoupení. Vše však vynahradila opět Klára Chmelařová, která se od loňského podzimu dokázala zlepšit o 8 desetin sekundy až na 9,85 s! Umístila se na 16. příčce a od desátého místa ji dělilo jen 0,12 s. Těsně pod stupni vítězů se Klára umístila v hodu míčkem, kde si vytvořila v tento den už třetí osobní rekord 29,10 m. Bodovala také Sofie Štajnarová sedmým místem (26,50 m / OR). Hoši v této disciplíně na body bohužel nedosáhli. Nejlépe se umístili Filip Šenk na 14. (30,85 m) a Jan Dýmal na 15. místě (30,50 m).

Házelo se také medicinbalem. Z přerovských atletů nejdále dohodil Lukáš Hanzelka a za výkon 5,02 m bral 15. místo. Zato děvčata body v této disciplíně doslova vyrabovala – z 56 možných bodů jich 24 putovalo do Přerova. Odolal nám jen nejvyšší stupínek – Sofie Štajnarová byla druhá (9,30 m) a Tereza Novotná třetí (8,10 m). Další body posbíraly Sandra Králíková na šestém (7,50 m) a Barbora Železná na devátém místě (6,70 m).

Ve skoku z místa z hochů nejdále doskočil Matěj Pěček a za 189 cm bral šesté místo. Ondřej Skácel byl se 183 cm devátý. Těsně pod bodovanými místy se umístili Josef Němec (180 cm / 12.) a Vojtěch Karlík (178 cm / 14.). Velmi solidní výkony předváděla děvčata, přesto 191 cm Alice Drozdové stačilo jen na osmé místo. Desáté až dvanácté místo patří opět Přerovu – Gabriela Škrabalová a Sofie Štajnarová skočily shodně 190 cm a Sandra Králíková jen o 4 cm méně

Zlatým hřebem odpoledne byly běhy na 600 a 800 m. Na šestistovce se představila hned čtyři přerovská děvčata. Osmé místo urvala Alice Drozdová (2:09,5 min) a Karolína Koláčková byla devátá (2:09,8 min). Desáté místo o tři desetiny bohužel uteklo Kláře Indrákové (2:10,2 min / 11.). Na osmistovce se ve strhujícím závěru ukázal David Hastík – do cílové rovinky vbíhal jako třetí, urputným finišem se však dokázal posunout až na první místo. Vše ozdobil ještě osobním rekordem, který si vylepšil o 7 vteřin (2:44,7 min)! Samuel Punge byl šestý rovněž v osobním rekordu 2:55,1 min.

Oddíl SK Přerov reprezentovali také Ondřej Konečný, Jonáš Motyka, Dalibor Nezhyba, Kateřina Hrazdirová, Klára Smítalová a Sára Tomášková.

Všem dětem děkujeme za vynaložené úsilí a gratulujeme ke všem osobním rekordům. A jak obstála družstva? Kluci se dnes umístili na čtvrtém místě se ztrátou pouhých 4 bodů na třetí AC Prostějov, když nasbírali 55 b. Děvčatům se vedlo ještě o něco lépe – za 67 bodů berou třetí místo! Navíc na druhý AK Šternberk ztratily pouhé dva body. Karty jsou tedy rozdané více než dobře a na dalších kolech bude rozhodně dál o co bojovat.

Soutěž přípravek pokračuje druhým kolem ve čtvrtek 2. června v Prostějově.

Zdroj: Atletika SK Přerov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..