Nejsilnější početné zastoupení posledních tří let se sešlo na 15. ročníku mezinárodního závodu v individuálních sestavách v moderní gymnastice PŘEROVSKÁ STUHA 2016. Na startu se prezentovalo 109 závodnic, gymnastky tuzemských oddílů doplnilo 32 závodnic z pěti oddílů Polska a Slovenska. V dopolední části byly k vidění výkony nejmladších nadějí, odpolední blok patřil vyspělým závodnicím ve dvojboji sestav kategorie kadetek mladších, starších, dorostenek a excelentní výkony prezentovaly v trojboji sestav juniorky a seniorky. Diváci mohli zhlédnout v akci všechna náčiní, švihadlo, obruč, míč, kužele i stuhu.
Domácí závodnice TJ Spartak Přerov se v silné konkurenci prezentovaly dobře, zkušené závodnice předvedly výkony na hranici svého maxima, nováčci v týmu bojovali ze všech sil. Sedmiletá Nela HASOŇOVÁ získala bronzové ocenění za sestavu bez náčiní, 18. místo ve dvojboji získala o rok starší v nadějích mladších Eliška ZBOŽÍNKOVÁ.
Sada pohárů zůstala doma díky třetímu místu Nely HASOŇOVÉ v kategorii nadějí nejmladších, druhá místa získala kadetka mladší Kateřina VAŘÁKOVÁ a Michaela ŠLOSAROVÁ v seniorkách. Dílčí medailové úspěchy zaznamenaly závodnice za jednotlivé sestavy, zlato za bez náčiní a obruč Kateřina, Míša bronz za obruč, stříbro za míč a stuhu. Druhé nejlepší kužele ocenily rozhodčí Sáře ZBOŽÍNKOVÉ. V dopoledním bloku nadějí nejmladších a mladších byly nejúspěšnější mladé Slovenky, cenné kovy putují do Varšavy, Jihlavy, dva poháry za nejlepší výkony do Sokola Bratislava jeden do Danubie.
Nejsilnější zastoupení jsme měli v kategorii kadetek mladších, kde čtyři závodnice konkurovaly s míčem a bez náčiní dalším 16 soupeřkám. 14. místo získala Markéta LUKŠOVÁ, do TOP 10 se probojovaly tři naše dívky, Gabriela ŠKRABALOVÁ získala 9. místo, Kristýna DOSTÁLOVÁ 7. místo a vítězka Skassa z Varšavy byla nad síly Kateřiny VAŘÁKOVÉ. 5. místo za švihadlo a kužele získala v kadetkách starších Sára ZBOŽÍNKOVÁ.
Juniorky a seniorky měly na programu trojboj sestav s náčiním. Díky kolidaci termínu republikových juniorských soutěží v Brně a Bratislavě se juniorská kategorie stala poměřením sil polských závodnic, v seniorkách startovní pole bylo pestřejší. Elegance, ladnost, technické mistrovství bylo k vidění za závodní ploše ve všech sestavách Silná konkurence vybičovala k nejlepšímu výkonu v sezóně Michaelu ŚLOSAROVOU, která zaslouženě bez zaváhání předvedla obruč, míč i novou stuhu a po zásluze získala celkově druhé místo. Na stupně vítězů v odpolední části si vystoupily závodnice z Bruntálu, Vítkovi, Žďáru, čtyři cenné kovy putují do Krakowa a dva do Lodže. Nadstandartní zázemí sportovní haly TJ Spartak, výborná organizace soutěže, pohostinství pořadatelů a povzbuzování diváků přispělo k přátelské atmosféře závodu.
V neděli na koberec nastoupilo 79 závodnic, které si poměřily síly ve dvojboji sestav kategorií kombinovaného programu 15. ročníku PŘEROVSKÁ STUŽKA 2016
13 závodnic domácího oddílu se snažilo zúročit tréninkové úsilí a obsadit co nejvyšší pozici v závěrečné rekapitulaci výsledků. Nejmenším závodnicím se to zatím nepodařilo, přes výkonnostní progres byl tréninkový výpadek znát, zkušenější gymnastky obsadily místa ve středu výsledkové listiny. Nejcennější kovy získala Denisa KARASOVÁ v II. kategorii a Blanka BOŘUTOVÁ v kategorii žen, o třetí místo se podělily v II. kategorii Lenka HANZLÍKOVÁ a Stela DOČEKALOVÁ. Pochvala za pěkný výkon a čtvrté místo v kategorii žen patří Zuzaně KOVÁŘOVÉ.
Obě soutěže byly důležitým testem výkonnosti gymnastek před nadcházejícím přebornickými a mistrovskými soutěžemi, které v nadcházejícím období závodnice čekají.

Přípravu všech 21 domácích závodnic startujících na obou soutěžích a základní podíl na úspěšném víkendu má realizační tým ve složení: Iva OTÁHALOVÁ, Ivana BOŘUTOVÁ, Naděžda ŠVRČKOVÁ, Alice OTÁHALOVÁ a baletní pedagog Lucie ROHÁČKOVÁ.

zdroj: Moderní gymnastika Přerov (www.mgprerov.cz)

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..