17. ročník AUTHOR ŠELA MARATHONU se nezadržitelně blíží. Letošní ročník se jede na nejdelší trase MTB 97 km jako jednorázový závod Mistrovství České republiky v MTB maratonu, který rohodne o majitelích mistrovských trikotů v kategoriích Muži a Ženy Elite, Muži Masters 30+, Muži Masters 40+. Pořádání Mistrovství ČR nijak neovlivní organizaci závodu, který je stále zaměřen jako open akce pro špičkové zvodníky i úplné amatéry, kteří bojují především sami se sebou.

V loňském roce se akce zúčastnilo více než 1000 jezdců z 10 zemí světa. Také dětského závodu, který se koná den hlavním závodě u laguny v Přerově se loni účastnilo 550 dětí. Na obě akce se můžete přihlásit pomocí webu Author Šela Marathon a Dětský Author Šela Marathon.

 

Kulhavý Author Šela Marathon

 

Tři trasy různé obtížnosti

Mistrovská trasa MTB 97 km doznala drobného prodloužení o 4 km se zařazením nového singletrailového chodníku a krásného stoupání. Přidali jsme novou občerstvovací stanici na 16. km pod Helfštýnem, jinak zůstáváí vše při starém: krásné ježdění po rychlých a nezáludných trailech, výjezdní prémie Zubr, průjezd hradem Helfštýn, železniční tunel ve Slavíči, nekonečné dva přejezdy Moravské brány a závěrečný výjezd (výšlap?) do cíle, který jako jeden z mála u nás končí na kopci :-))

Trasa MTB 49 km se proti loňsku nezměnila a nabídne vám krásné ježdění v terénu, kam se budete chtít v průběhu roku vracet. Těšte se na průjezd hradem Helfštýn, voňavý les s vyčištěnými chodníky, které citlivě střídají jednodušší as rychlejší pasáže.

Trasa MTB 26 km především pro starší žáky a kadety je od letoška k dispozici pro všechny věkové kategorie.

Dětský závod odstartuje v neděli na laguně

Základní koncept Dětského AŠM zůstává stejný – závody 26 kategorií jsou určeny nejen zkušeným bikerům, kteří jezdí od malička, ale i dětem, které pojedou svůj první závod v životě. Od loňska změněná trať v areálu Velké Laguny je férová, široká trať nabízí po startu mnoho míst k bezpečnému předjíždění, několik loňských medailistů startovalo z poslední řady… Pro ročník 2016 chystáme několik drobných změn v cílovém prostoru, které zvýší bezpečnost dojezdu.

  • 10:00 hod. – volný trénink na trati závodu
  • 11:00 hod. – zahájení prezentace přihlášených jezdců + příjem nových přihlášek
  • 12:00 – 17:00 hod. – starty jednotlivých závodů
  • 17:30 hod. – vyhlášení vítězů a tombola startovních čísel

Foto: Šela Sport, loňský ročníku závodu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..