Cyklisté zase pošlapou za výdělkem.

Nechejte pedály vašeho auta v klidu – a místo toho šlápněte do pedálů svých kol. To je výzva pořadatelů soutěže „Do práce na kole“, jejímž cílem je přimět zaměstnance, aby při jízdě do práce vyměnili auto za kolo – nebo se přepravili jakkoliv jinak, ale „na vlastní pohon“. Do soutěže se může zapojit každý, kdo sestaví tým o dvou až pěti členech, v dubnu ho zaregistruje a od prvního do posledního května bude dojíždět do práce na kole. Nově se do soutěže mohou zapojit i běžci, chodci, bruslaři, skateboardisti, longboardisti či vozíčkáři.

 

„K celorepublikové akci se hlásí i město Přerov, kde vloni úspěšně proběhl druhý ročník soutěže, do níž se zapojilo bezmála 250 soutěžících ze sedmnácti firem a organizací. Letos se do akce zaregistrovaly tři desítky českých a moravských měst,“ uvedl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Soutěžit se bude kromě tradičních kategorií jako pravidelnost nebo výkonnost také v kreativitě. Organizátoři budou vybírat nejnápaditější fotografii, video nebo třeba básničku na téma dojíždění do práce na kole. Tradičně bude připravena také soutěž firem o titul Cyklozaměstnavatel roku.

Zájemci, kteří se budou chtít o soutěži dozvědět více přímo od organizátorů, mohou navštívit informační kiosek na slavnostním otevření Cyklostezky Bečva, které se uskuteční v sobotu 23. dubna. Stánek bude mít své místo v Oseku nad Bečvou – u vodní plochy zvané Jadran. Další doprovodnou akcí bude recesní cyklojízda v kostýmech, která letos startuje v neděli 5. června. „Cyklisté budou mít sraz o půl čtvrté odpoledne na Horním náměstí – přímo před zámkem. Na stejný den je naplánováno také vyhlášení výsledků soutěže Do práce na kole, které se odehraje v parku Michalov,“ řekl Jiří Janalík. Na vítěze čeká jako první cena kvalitní jízdní kolo.

Možnost dozvědět se více o soutěži a jejich pravidlech mají zájemci na stránkách www.dopracenakole.cz, kde probíhá rovněž registrace. Stačí si pouze dohledat své soutěžní město a pustit se do vyplňování.

Zdroj: www.prerov.eu   /   Foto: Snímek z loňské retro cyklojízdy, která měla zastávku v městském parku Michalov.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..