Společnost Den Braven Czech and Slovak, přední tuzemský výrobce stavební chemie, investovala 80 milionů korun do rozšíření svého výrobního závodu v Přerově. Díky investici bude moci firma zdvojnásobit produkci a dál expandovat v Česku i na zahraničních trzích. Vznikne několik nových pracovních míst, jak sdělil majitel a generální ředitel Den Braven Czech and Slovak Marcel Rys.

„Rozšíření výrobního závodu v Přerově souviselo s poptávkou, která výrazně převyšovala naše kapacity. Do rozšíření přerovského závodu jsme investovali 80 milionů korun, čímž se nám podaří v následujících letech zdvojnásobit produkci,“ uvedl Miroslav Mohyla ze společnosti Den Braven production, která je dceřinou společností Den Braven Czech and Slovak a stará se o výrobu.

První část stavby závodu byla v Přerově dokončena v roce 2013 a vyžádala si investici 50 milionů korun. Celkem tak už firma v Přerově investovala 130 milionů korun. „Od nových výrobních kapacit si slibujeme především posílení exportu našich produktů do okolních zemí, což bude mít zásadní vliv na růst celé společnosti,“ podotkl Rys.

den-breaven-akrylat-omitkovina
Jedním z v Den Braaven vyráběných produktů je Akrylátová omítkovina drásaná. Foto: Den Braave

Přerovský výrobní závod se specializuje především na produkci sypkých směsí, hydroizolací a disperzních příměsí a penetrací. Jeho součástí je také testovací a vývojová laboratoř. Den Braven své produkty distribuuje hlavně prostřednictvím specializovaných prodejen se stavebninami a hobbymarketů.

Loni společnost Den Braven Czech and Slovak vykázala obrat přes 1,2 miliardy korun, který by se měl díky investici v následujících letech zvyšovat. Firma nyní většinu produkce prodává v tuzemsku a chce posílit prodej především do Polska, Maďarska, Rakouska a Rumunska, kde spolupracuje s místními zastoupeními a dceřinými společnostmi nizozemské Den Braven. „V budoucnu plánujeme exportovat zhruba pětinu produkce,“ sdělil Rys.

Společnost Den Braven Czech and Slovak, kterou stoprocentně vlastní manželé Rysovi, 18 let výhradně zastupuje jednoho z největších světových výrobců stavební chemie, nizozemskou firmu Den Braven. Ta patří k předním světovým producentům tmelů, silikonů, polyuretanových montážních pěn, technických aerosolů a další stavební chemie.

„V celosvětovém měřítku se nám v rámci značky Den Braven podařilo vybudovat si speciální postavení. Kromě licenčních produktů jsme vytvořili stovky vlastních produktů, které pod značkou prodáváme a o něž má zájem jak mateřská společnost, tak další zastoupení Den Braven v rámci Evropy,“ uzavřel Rys.

V České republice společnost Den Braven Czech and Slovak působí od roku 1997 a zaměstnává 250 lidí. Centrálu má v Úvalnu u Krnova a hlavní výrobní závod postavila v Přerově. Vedení firmy uvažuje o tom, že v Česku postaví další výrobní závody. Podrobnosti Rys zatím nezveřejnil.

 

Zdroj: www.prumysl.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..