znak_mestaTak třeba Ostravu charakterizují tři vykřičníky, Brno zase svislé linie, které naznačují rostoucí význam města. I Olomouc má už sedmým rokem své nezaměnitelné červeno-bílé logo. A co jednoduše graficky vystihuje město Přerov? Přichází výzva pro všechny kreativce, kteří se mohou zapojit do soutěže o logo, které by jednoduše vyjádřilo město v srdci střední Moravy.   

„Městský znak je sice pěkný, ale pro soudobé mediální či tiskové výstupy není příliš praktický. Navíc cítíme, že je třeba mít zastřešující rámec, který bude určovat, jak mají vypadat například tiskoviny města – od vizitek až po propagační brožury. Znaku se však nezbavujeme, bude dále využíván pro důležité listiny,“ říká radní města Jan Horký (SpP).

Město tak bude mít poprvé ve své historii jednotný vizuální styl, od něhož si radní slibují kultivovanou a důstojnou prezentaci v marketingové komunikaci. Jeho uvedení do praxe přijde městskou kasu na půl milionu korun.

„Zvolili jsme formu soutěže o návrh, aby mohla porota v prvním kole vybrat z široké palety nápadů pět nejlepších, které postoupí do kola druhého. Autoři této pětice návrhy rozpracují – včetně ukázek praktického využití – a porota pak doporučí radě města vítězné pořadí,“ doplnil radní Horký. Návrhy musejí účastníci soutěže odevzdat nejpozději 18. listopadu do 12 hodin.

„Autor vítězného návrhu obdrží 100 tisíc korun, soutěžící na druhém místě dostane 40 tisíc a třetí nejúspěšnější účastník si připíše na své konto 30 tisíc korun,“ doplnila Lenka Tomečková, která se zabývá marketingem města. S vítězem bude sepsána smlouva na vytvoření kompletního grafického manuálu, který přijde zhruba na 200 tisíc korun.

Výsledky soutěže budou známy v březnu příštího roku.

Veškeré informace najdou zájemci na www.prerov.eu.

Do 16. října ještě mohou psát doplňující dotazy na adresu: lenka.tomeckova@prerov.eu.

 

Zdroj: www.prerov.eu

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..