Dne 19. Září 2015 se jednotka Sboru dobrovolných hasičů Přerov I – město opět zúčastnila náročné soutěže hasičských dovedností v Kostelci na Hané. Jednalo se o soutěž, která prověřila znalosti postupů a praktický um členů jednotky na maximum. V letošním roce bylo na bedrech hasičů z Přerova, pokusit se obhájit loňské prvenství. 

Soutěžní disciplíny představovaly reálné scénáře několika různorodých zásahů, které byly doplněné řadou figurantů a realisticky simulovaných zranění. K nejsložitějším disciplínám patřila nehoda dvou osobních automobilů, z nichž v jednom bylo i zraněné dítě, či vážná nehoda čtyřkolky, s nutností vyproštění a transportu vážně zraněného pacienta z těžko přístupného terénu s následným předáním záchranné službě.

V těžké konkurenci jednotek, kde byly zahrnuty i jednotky vyšší kategorie, tzv. poloprofesionální, se jednotce dobrovolných hasičů z Přerova povedlo loňské prvenství obhájit. Opět dokázali, že znalosti taktických a zdravotních postupů při záchraně zraněných jsou na profesionální úrovni.

Kromě poháru za první místo v soutěži byla Sboru dobrovolných hasičů Přerov udělena i putovní trofej – „Hanácká sekerka“, kterou dostává družstvo s nejmenším počtem trestných bodů a s nejprofesionálnějším přístupem při zdolávání zásahu.

Zdroj: Petr Štěpánek/SDH Přerov

 

02 03

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..