Tok-Dan-ministrMinistr dopravy Dan Ťok přijede v pátek 11. září do Dluhonic, kde bude od čtyř hodin odpoledne jednat s občany na téma dálnice D1 Přerov – Říkovice.

[clear]
Dluhoničtí chtějí změnit plánovanou trasu dálnice, která protne okraj jejich místní části – brání se bourání čtyř domů a části sportoviště. Zástupci Přerova si ale stojí za tím, že změna trasy už není možná – bez toho, aniž by se stavba dálnice oddálila. Připomínají i to, že velká část pozemků – konkrétně 71 procent – už je v Dluhonicích pro stavbu dálnice vykoupena. „Je tam celkem 40 parcel, které budou trvale zabrány dálnicí,  o celkové výměře 39716 m2. Z toho je vykoupeno 19 parcel o celkové výměře 28317m2,“ konstatoval Lubomír Pazdera z přerovského magistrátu, který se výkupy pozemků zabývá. „Na plánovaném projednávání budeme řešit širší souvislosti, neboť chceme, aby i s dálnicí byla v Dluhonicích zachována kvalita života obyvatel –  nebo aby byla dokonce ještě lepší,“ řekl už dříve Antonín Prachař, který město Přerov zastupuje v dopravních záležitostech.

[clear]
Veřejné projednávaní se uskuteční v kulturním domě v Dluhonicích a kromě ministra dopravy a představitelů Přerova se ho zúčastní i zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR a Správy železniční dopravní cesty.

 

 

dalnice-dluhonice-pozemky-mapka

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..