Pozvánka na vernisáž a výstavu.

  • Termín: 7. srpna – 20. září 2015
  • Vernisáž: pátek 7. srpna v 17 hodin

 

plakat-lenka-horakova-keramicke-plastiky

Figury, objekty a užité umění přerovské keramičky Lenky Horákové doplní letošní hodovou výstavu obrazů Petra Markulčeka v Galerii města Přerova o trojrozměrnou dimenzi.

Nejčastěji ztvárňované buď celé skulptury nebo jen obličeje, rámované rozevlátými vlasy, což je jejím specifickým rukopisem, střídá s dekorativní keramikou, pro obojí je charakteristický minimalistický moderní design.

Výtvarnice a keramička Lenka Horáková se výrobkům z pálené hlíny profesionálně věnuje patnáct let. Čtyřicet let působila na zámku v Rokytnici jako aktivizační pracovník, chodby a pokoje objektu jsou hojně zdobeny právě jejími výrobky.  Odmalička měla vztah k výtvarné činnosti, své cesty k tvorbě hledala a nacházela vždy sama, je výhradním samoukem. „V současnosti tvořím hlavně sobě pro radost, skicuji originální objekty a pak zahrnuji produkcí své blízké,“ říká Lenka Horáková, která pozvolna proniká do výstavního byznysu.

Ráda modeluje větší objekty. „V její tvorbě však jednoznačně dominuje figurální tvorba, akcent klade také na stylově čistou dekoraci užitých předmětů a nebojí se ani větších prostorových objektů, jakými jsou třeba biokrby. Jeden takový doplní i naši instalaci,“ uvedla kurátorka výstavy Lada Galová.  Prodejní ýstava keramických objektů Lenky Horákové potrvá v Galerii města Přerova od 7. srpna do 20. září.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..