Chtěli si přivlastnit okrasné květiny z městského květináče, nakonec ale dvojice vandalů v Přerově odešla s pokutou. Pod dohledem strážníků navíc museli ukradené rostliny nasázet zpátky na jejich původní místo.

[clear]

O dvojici vandalů, která začala vytrhávat okrasu na přerovském nábřeží, se městská policie dozvěděla díky oznámení kolemjdoucích.

„Na místo následně vyjela motohlídka, která dvojici našla, jak sedí nedaleko místa činu a odpočívá. Vytrhané květiny měli muži schované v igelitové tašce,“ nastínil zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

[clear]

Pro strážníky podle něj nebyli muži neznámými tvářemi, neboť s nimi řešili problémy už dříve. Vše pak skončilo nejen pokutou, ale také „prací“. „Jeden ze samozvaných zahradníků pod dozorem hlídky zasadil květiny zpět do květináče. Poté se omluvil a odešel pryč,“ shrnul Komínek.

Vytrhané květiny nejsou v poslední době jediným nevšedním incidentem, který museli přerovští strážníci řešit. Na začátku června například hlídka probudila muže, který spal na chodníku v pěší zóně. Tomu se to ale vůbec nelíbilo a šel si na služebnu strážníků a poté také na policii stěžovat, přičemž za jejich čin požadoval finanční odškodnění (více čtěte zde).

 

Foto: Městská policie Přerov

Zdroj: www.regiony.impuls.cz  / Autor:

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..