Dvanáct přerovských dětí z chudých rodin se raduje z parádního dárku. Dostaly nové bicykly. Peníze na jejich pořízení se vybraly od místních hudebníků, sponzorů a podnikatelů.

Ti společně podpořili projekt Kola dětem. S vytipováním vhodných rodin pomohly sociální pracovnice přerovské radnice. Kola se rozdávala v historickém parku Michalov.

„Když jsem, ten projekt zakládala, tak jsem myslela, že tam budou hodně malé děti. Protože my vyhledáváme děti, které kolo nikdy neměly. Docela mě překvapilo, že tam máme hodně dětí ve věku osm, devět, deset let. Ta skutečnost, že tyto děti nikdy neměly kolo, je zarážející. O to víc mě těší, že jim můžeme teď radost udělat,“ říká Andrea Radová.

[clear]

 

Hudebník Pavel Kadlíček s nápadem podpořit tento projekt v Přerově: „My jsme k tomu samozřejmě dodali i helmy, protože to bylo součástí celé dohody, že děti všechno dostanou v jednom balíčku. 

Pro kolo si přišel i prvňák Patrik Bobovský, který se zároveň pochlubil krásným vysvědčením se samými jedničkami. „Je to pro nás dvojnásobný dárek, protože z naší sociální situace bychom si to nemohli dovolit. Dostal to v první řadě za vysvědčení. Je to jeho první kolo, takže jsme opravdu rádi, že jsme byli vybráni,“ říká jeho maminka Lenka. 

Pavel Kadlíček na sociální síti a svém webu: ;)

Bůůůůů a fňuk….

Tohle je asi nejsilnější zážitek dnešního hyper a super dne. Čas od 17.20 z Událostí v regionech. Ten moment, kdy malý Martin děkuje, mne rozsekal a trošku i rozbrečel…přiznávám.
Děkuju Andrei Radové a Kola Dětem za to, že sem mohl být u toho!!{#emotions_dlg.srdce}

VIDEO

 

Webové stránky projektu Kola dětem

D.U.B music

Zdroj: www.rozhlas.cz /Autor:  Jana Zemková

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..