Blues, folk, verše nebo klauniáda. Takový je srpnový program Letní divadelní scény, který připravily Kulturní a informační služby (KIS) města Přerova. Vedle tradičních čtvrtečních Dostavníček s divadlem jsou přichystány srpnové koncertní úterky a jedna lahůdka navíc – slavnostní zakončení hodů v neděli 9. srpna ve 20 hodin představením Don Quijote de la Mancha v nastudování Divadla Klauniky Brno. 

„Předprodej je v plném proudu v Městském informačním centru. Není to opravdu každý den, abychom divákům mohli na přerovských hradbách nabídnout didaktickou klauniádu slavného Muguela de Cervantese,“ informovala Lada Galová z KIS. V hlavní roli se v jižním zámeckém parkánu představí přední světový chůdoherec Lenoire Montaine. „Jedná se o jedno z nejhranějších evropských představení, vzniklé pod vyšším uměleckým dohledem Bolka Polívky,“ dodala Galová. V případě deště se představení přesune do Klubu Teplo.

Kulturní léto v Přerově však hodovým představením zdaleka neskončí. Hned o dva dny později, v úterý 11. srpna od 19 hodin, je nachystán pro diváky komponovaný večer plný bluesové muziky a recitace poezie, o který se postarají Mothers Follow Chairs a Čestmír Beťák. „Předprodej běží v infocentru v Městském domě, v případě nepříznivého počasí si zájemci blues a poezii vychutnají v Mervartově síni na zámku,“ řekla Galová. Závěr prázdnin se ponese v přerovském divadle pod širým nebem ve znamení klasické kytary, folku a jazzu. „V úterý 18. srpna v 19 hodin vystoupí Přerovské kytarové duo Bohdan Mrtvý a Petr Vařák s pořadem Dvanáct strun v podzámčí. O týden později, v úterý 25. srpna v 19 hodin, si přijdou na své fanoušci kapely Freďáci, která předvede koncert s názvem Country na konci léta. Příznačné Loučení s prázdninami je pak naplánováno na úterý 1. září v 19 hodin, zahraje skupina Jazz Bond,“ zve do Letní divadelní scény Lada Galová. Na posledně jmenované tři koncerty je vstupné dobrovolné. 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..