PROSTĚJOV / PŘEROV

Nemocnice Středomoravské nemocniční v Prostějově a Přerově se 10. a 11. června připojí k oslavám Světového dne dárců krve. Na dárce, kteří přijdou na transfúzní stanice do Přerova nebo Prostějova, čeká den plný díků a uznání, ale také drobné občerstvení zdarma.

„Medicína jde neustále kupředu, roste počet léčebných metod a jsme dnes schopni zachránit i pacienty, kteří by v minulosti neměli šanci přežít. V řadě případů je to ale právě krev, která je nezbytná k záchraně lidských životů. Proto každému dárci patří velký dík za každé jedno darování, a to nejen v Den dárců krve. Oficiální svátek ale samozřejmě chceme spolu s našimi dárci oslavit, a tak jsme pro ně připravili jako pozornost něco dobrého k snědku,“ prozrazuje MUDr. Jiří Šlézar, vedoucí transfúzní stanice Nemocnice Prostějov s tím, že občerstvení čeká jak na pravidelné dárce, tak i prvodárce. Zájemci mohou přicházet ve středu 10. června na transfúzní stanici do Přerova nebo ve čtvrtek 11. června do Prostějova, a to vždy mezi šestou a osmou hodinou ranní.

„Zejména prvodárců si nesmírně ceníme, obecně jsme ale rádi za i jakoukoliv pomoc, například propagaci dárcovství krve – ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá MUDr. Jiří Šlézar.

Zájemci o prvodárcovství krve mohou na transfuzní stanice nemocnic Přerov a Prostějov přijít bez objednávky, registrovaní dárci se mohou objednávat do Přerova telefonicky na čísle 581 271 103 a do Prostějova na čísle 582 315 210.

Autor / zdroj: www.olomoucko.regiony.cz /  Radka Miloševská, foto agel.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..