Přerov/ Sbírku školních potřeb pro děti z chudých rodin organizují přerovští sociální pracovníci. Od pondělí 25. května mohou po předchozí telefonické domluvě lidé nosit nevyužívané školní potřeby, které poslouží školákům.

„Nejvíce přivítáme pouzdra, aktovky, sešity, obaly, pera, vodové a temperové barvy, pastelky, voskovky, ořezávátka, kalkulačky, fixy, barevné křídy, lepidla, kružítka, náčrtníky, pravítka – ale třeba i cvičební úbory či papírové kapesníky,“ upřesnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu Romana Pospíšilová. Úředníci chtějí do konce prázdnin nashromáždit co nejvíce věcí, které pak v září poputují k dětem ze sociálně slabých přerovských rodin, které žijí na hranici chudoby, nebo v dlouhodobé chudobě. „V případě, že chtějí lidé pomoci, mohou volat na číslo: 581 268 749 nebo 606 640 863 a domluvit se na předání školních potřeb,“ doplnila Marta Šintáková z oddělení sociální prevence a pomoci.

Sociální pracovníci obdobnou pomoc neorganizují poprvé. Už vloni otevřeli městský sociální šatník, kam Přerované nosí své obnošené oblečení či boty. Ty pak úředníci přerozdělují potřebným lidem, které mají ve své evidenci.

 

Zdroj: www.prerov.eu / Foto: Do sbírky školních potřeb se v minulých dnech zapojili i úředníci magistrátu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..