Už dlouhých 17 let v řadě hrají přerovští hokejisté pouze třetí nejvyšší soutěž, v níž potkávají pouze regionální soupeře. Po vítězném finále však ve čtvrtek odstartovala v Meo aréně kvalifikace o jedno postupové místo do první ligy, o které zápolí kromě Přerova také Tábor a Sokolov. A právě prvně jmenovaný soupeř z jihu Čech přijel na Hanou poprat se o první body do osmikolové baráže.

Sotva se hosté po tříhodinové cestě rozkoukali a už mohli inkasovat – ve velké příležitosti se už ve druhé minutě zjevil Popelka, jenže na Klestila si nepřišel. Nejistota však vládla i na přerovských holích, neboť ani žlutomodří příliš nevěděli, co od týmu ze západní skupiny čekat. A tak se osmělili Táborští a dvakrát zahrozili na druhé straně – nejprve měl Vojtek plné ruce práce se střelou a následnou dorážkou Seidla a poté musel znovu podržet svůj tým při šanci Boháče.

Po změně stran už potěšil domácí příznivce kanonýr Dostálek. Ten využil tlaku elitní formace a svým už 13. Gólem od začátku play off otevřel skóre. Po trefě nadějného přerovského forvarda ožili kromě hráčů na ledě konečně i tribuny, které hnaly žlutomodré dopředu. V této části hry Zubři svého soupeře jasně přehrávali a dostávali se do několika šancí. V této byl opět Dostálek, po jehož střele z otočky ale zazvonila jen tyč. Za hosty mohl v jedné z mála příležitostí srovnat Matušík, ale v dobré pozici svatyni Zubrů přestřelil. A když hosté nevyužili ani početní výhodu, šli do kabin s jednogólovým mankem.

Největší šanci promarnili jihočeši šest minut před koncem, když Havran mířil pouze do dobře postaveného Vojtka a s dorážkou neuspěl ani Černý. Účet zápasu tak uzavřel Petr Sakrajda, který před Klestilem tečoval nabídku Šebka přesně mimo dosah Klestila.

Přes počáteční nejistotu tak Zubři úvodní kolo kvalifikace zvládli v poměru 2:0 a do tabulky si připsali důležité tři body. Teď je čeká náročný výjezd do dalekého Sokolova, kde ale mohou v sobotu případnou výhrou udělat rázný krok vstříc prvnímu místu. S týmž soupeřem celou kvalifikaci o týden později ukončí při domácí derniéře v pátek 10. dubna od 18 hodin.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..