Přerov/ Kancelář s pracovníky, kteří se budou zabývat výkupem pozemků pro stavbu dálnice D1 – to je vstřícný krok přerovského magistrátu, který se chystá vytvořit zázemí nejen pro majitele parcel, ale i pro ostatní subjekty, dotčené stavbou chybějícího úseku dálnice. „Jakmile budou dořešeny organizační záležitosti a vazby mezi Ředitelstvím silnic a dálnic, projektantem, znalci a odhadci, tak ve Smetanově ulici číslo 7a vytvoříme nové kontaktní místo. To bude otevřeno od pondělí do pátku,“ uvedl přerovský primátor Vladimír Puchalský.

Na úsek dálnice mezi Říkovicemi a Přerovem zbývá vykoupit ještě asi padesát procent pozemků v katastrech obcí Přerov, Dluhonice, Bochoř a Horní Moštěnice. „Jde zhruba o sedm set listů vlastnictví, s nimiž je potřeba se vypořádat. Jsem rád, že jsme se dohodli na vzniku nového kontaktního místa, které dopomůže k pohodlnější a rychlejší komunikaci s vlastníky. Ocenili to i zástupci ŘSD,“ řekl Antonín Prachař, který zastupuje město Přerov na úrovni kraje a státu v dopravních záležitostech. Jak dále uvedl, zástupci Ministerstva dopravy na dnešní pracovní schůzce potvrdili možnost sloučeného stavebního a územního řízení na stavbu dálnice mezi Říkovicemi a Přerovem. „Ředitelství silnic a dálnic tuto variantu s ohledem na přípravu dokumentace a zejména aktuální výkup pozemků zváží. Pokud se podaří prosadit sloučené řízení, budeme zase blíž stavbě dálnice,“ konstatoval Antonín Prachař. Podle jeho odhadu by stavba úseku mezi Říkovicemi a Přerovem mohla začít nejdříve za tři roky, tedy v roce 2018. „Je to ale optimistický odhad,“ doplnil.

Podle informací zástupců Ředitelství silnic a dálnic by se letos měla rozběhnout stavba dálnice mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. „Byli jsme informováni, že výběrové řízení by mělo být ukončeno v průběhu měsíce května. Stavbě tedy už prakticky nic nebrání,“ konstatoval primátor Vladimír Puchalský.

Zároveň zdůraznil, že z iniciativy města Přerova bude i nadále pokračovat výměna informací mezi zástupci magistrátu a Ředitelství silnic a dálnic Brno ve věci výstavby chybějícího úseku dálnice.

Přerov 24. dubna 2015

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..