Přerov, Hranice/ Nechejte pedály vašeho auta v klidu a místo toho šlápněte do pedálů svých kol. To je výzva pořadatelů soutěže „Do práce na kole“, do které se mohou zájemci registrovat od 12. března do konce dubna. Jejím cílem je přimět zaměstnance, aby při jízdě do práce vyměnili auto za kolo – a udělali tak něco pro své zdraví i pro životní prostředí. Stačí sestavit dvou až pětičlenný tým, zaregistrovat se a v průběhu května se dát do počítání našlapaných kilometrů.

„K celorepublikové akci se hlásí i město Přerov, kde vloni úspěšně proběhl první ročník soutěže, do níž se zapojilo 150 soutěžících z jedenácti firem a organizací,“ vzpomněl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík. Letos se do akce zaregistrovalo 26 českých a moravských měst – a poprvé se aktivně zapojilo i město Hranice. „Pro soutěžící z Přerova a Hranic jsme proto zorganizovali společnou akci. Na 16. květen je připravena cyklojízda na hrad Helfštýn, kde bude pro účastníky připravena speciální prohlídka hradu a možnost vyzkoušet si elektrokola při jízdě do pořádného kopce,“ uvedl vedoucí odboru školství a sociálních věcí z hranického úřadu Vojtěch Bušina.

Pravidla soutěže „Do práce na kole“ najdou zájemci na stránkách www.dopracenakole.net, kde se mohou i zapsat do soutěže o hodnotné ceny v kategoriích pravidelnost, výkonnost, kreativita a cykloopatření. Firmy, které poskytují svým zaměstnancům nejlepší cyklo-podmínky, mají navíc šanci utkat se o titul Cyklozaměstnavatel roku.

do-prace-na-kole

Kromě soutěže a cyklojízdy na hrad čekají na přerovské příznivce cyklistiky další akce. „V úterý 28. dubna se v Přerově uskuteční jarní cyklojízda, na kterou mohou účastníci dorazit v retro kostýmu – a pět nejlepších získá odměnu. Cyklojízdy se zúčastní i zahraniční ambasador a milovník historických kol Josef Zimovčák na svém velocipedu,“ doplnil Jiří Janalík. V rámci soutěže proběhne 11. května také akce s názvem „Kafe na triko“. Zaregistrovaní soutěžící akce „Do práce na kole“ si budou moci v přerovském nekuřáckém baru Base Camp vychutnat kávu zdarma – a u té příležitosti předat cyklokoordinátorovi své postřehy, náměty a tipy na zlepšení městské cyklistiky.

V pondělí 1. června od 17 hodin pak čeká na účastníky soutěže slavnostní vyhlášení výsledků – konat se bude v parku Michalov a součástí bude doprovodný program pro dospělé i pro děti.

Foto – loňská přerovská cyklojízda.

Přerov 10. března 2015

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..