Pět návrhů na využití někdejšího hotelového domu Strojař – to je výsledek workshopu studentů architektury, kteří se minulý týden sjeli do Přerova, aby tu vymysleli a během čtyř dnů na papír přenesli ideové studie. Většina z nich pracovala s myšlenkou na zachování nemovitosti – a navrhovali, aby tu vznikl magistrát, domov pro seniory, bytové jednotky či podnikatelský inkubátor.

Včera se s návrhy seznámili zástupci města a občané, kteří se zajímají o osud opuštěného objektu, který stojí  v centru města. Panelový dům byl vystavěn před více než čtyřiceti lety jako ubytovna pro zaměstnance Přerovských strojíren, posléze sloužil jako hotelové zařízení, jeho posledními nocležníky byli vojáci z přerovského letiště. Poslední dva roky je prázdný. V současné době Strojař patří ministerstvu obrany a město Přerov dostalo šanci získat ho bezúplatně do svého majetku. Ovšem jen pod jednou podmínkou – do konce března musejí představitelé města zástupcům ministerstva přivézt návrh na nekomerční využití objektu, ve kterém je aktuálně 144 pokojů s 369 lůžky, navazuje na něj i restaurace a výměníková stanice.

Podívejte se na návrhy, které vznikly pod rukama studentů architektury. Prohlédnout si je můžete od středy 18.2. také ve Výstavní síni Pasáž v Kratochvílově ulici.

Workshop Strojař  19. – 22. 2. 2015

Prezentace návrhu skupiny A

Autoři:

Dočekalová Veronika
Mráz Ondřej
Pavlíková Iveta
Schleider Jan
Zatloukal David

 

Prezentace návrhu skupiny B

Autoři:

Kubovič Marko
Kuklová Alexandra
Maloň Marek
Mokrá Lucie
Ochotná Barbora
Severová Anna

 

Prezentace návrhu skupiny C

Autoři:

Bakalíková Veronika
Marečková Kateřina
Promna Denisa
Voráčová Michaela

 

Prezentace návrhu skupiny D

Autoři:

Jetelina Martin
Kačmář Filip
Kala Josef
Očadlíková Veronika
Šellongová Slavka
Štrejbarová Pavlína

 

Prezentace návrhu skupiny E

Autoři:

Hrušková Ludmila
Patočková Martina
Vik Ondřej

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..