Přerov/ Kovové i dřevěné. Obručové i sloupkové. Každopádně nové a praktické jsou stojany na kola, které se od 8. prosince staly součástí přerovských ulic. Celkově tu přibylo dvacet držáků pro stovku kol.  Do jejich pořízení dalo město sto sedmdesát tisíc korun.

„Nové stojany máme v ulicích Mostní, Wilsonova, Kratochvílova, Přerovského povstání a Dvořákova. Své pevné místo mají také u některých základních a mateřských škol. Nové stojany jsou kvalitnější a umožní cyklistům bezpečnější parkování kol,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský. Původní, někdy až desítky let staré stojany nebyly napevno ukotveny v zemi, takže mohly být snadno odcizeny – nové jsou zabezpečeny tak, že s nimi někdo jen tak nehne.

„V ulicích Přerova lidé narazí na celkem čtyři druhy držáků na kola – jiný je třeba v centru města a jiný v přírodní lokalitě u Laguny. Tam jsme vybrali dřevěný stojan, protože se více hodí do terénu,“ doplnil přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík, který investici inicioval.

Město Přerov cyklistiku podporuje dlouhodobě. Ve městě se stále budují cyklostezky, pravidelně se tu konají cyklovyjížďky i motivační soutěže spojené s městskou cyklistikou.

Redakce: Magistrát stály 170 tisíc korun. Co myslíte, je to hodně nebo tak akorát?

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..