(mobilní příspěvek, aktualizováno 5.4. 2015)

Přerovská lávka u tenisu už to má „za sebou“ …dnes ráno (1.10. 2014) ji těžká technika strhla a to, co z ní zbylo, můžete vidět na videu níže. Tak snad jste stihli pořídit poslední fotky na památku a teď už nezbývá, než se těšit na nový most, který by měl být postaven příští rok.

V únoru letošního roku se objevil anonymní dopis, který upozorňoval, že došlo k porušení zákona o veřejných zakázkách v případě demolice mostu U Tenisu. Stavba mostu ale dále pokračuje a aktuální foto můžete vidět zde. Nový most za 24 mil Kč by měl být do konce prázdnin hotov.

Záležitostí o porušení zákona se zabývá (ÚOHS) – Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, odborníci přezkoumají zda k pochybení došlo či nikoliv, protože místo odstřelu byla lávka zdemolována hydraulickými kleštěmi na beton. Na základě prozkoumání všech dokumentů a materiálů k výběrovému řízení prošetří ÚOHS pak rozhodne. Nicméně stavba dále pokračuje a společnost Firesta – Fišer by ji do konce srpna měla dokončit. Od září by pak již měla sloužit veřejnosti.

 

Foto z 5.4. 2015

Foto z 19.3. 2015 :

 

Foto ze 1.11. 2014 :

 

Foto ze 4.10. 2014 :